Belépés
Translator
Életkorom
Naptár
«  Június 2019  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 11
Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

HETI TERV

Hétfőn mesélünk
A versek, mondókák játék közben erősítik a gyerekek érzelmeit. Tanításuknál hangsúlyt fektetünk a mozgással társított játékos formákra, mely az összetett képességek fejlődését segíti.
A mesehallgatás alapigénye a gyermekeknek, ezért minden nap, a délutáni alvást megelőzően csendes, nyugalmas körülmények között mesélünk nekik.

Kedden zenélünk
Zenét hallgatunk, énekelünk, táncolunk. Foglalkozásainkon különböző hangszerekkel is megismerkedünk.

Szerdán festünk, vagy agyagozunk
Komoly szerepet tölt be a kreatív alkotás a mindennapi életünkben. Különböző játékos foglalkozások keretében tanulják meg a gyermekek, hogy egyszerű anyagokat miként használhatnak fel csodás dolgok készítésére. Megismerkednek az agyaggal, só-gyurmával,c papírral, temperával, sok különböző, a természetben fellelhető "kincsekkel" (falevél, gesztenye, virágok), miközben észrevétlenül fejlődik kézügyességük, kreativitásuk, forma- és színérzékük, térlátásuk. Formálódik ízlésük, teret biztosítva fantáziájuk, képszerű gondolkodásuk, alkotókészségük kibontakozásának.

Csütörtökön edzünk
Intenzív, játékos tornával, sok szabadtéri mozgással, trambulin, ugrálóvár, játszótér biztosítjuk mozgásigényük kielégítését és fejlesztését.

Pénteken sütünk-főzünk vagy piacra megyünk. Bevonjuk a gyermekeket és közösen gyúrunk, keverünk, az évszaknak és a hagyományoknak megfelelő egyszerű süteményeket, turmixokat, gyümölcssalátákat készítünk. Csoportosítunk, osztunk-szorzunk, terítünk. A piacon megismerkedünk az eladókkal és azzal is, amit árulnak. Vásárolunk, séta közben terméseket, leveleket, kavicsot gyűjtögetünk (virágokat nem tépjük le) és megfigyeljük a madarakat, fákat, bogarakat, közlekedést, kirakatokat, plakátokat,
...Kiemelt szerepet kap a környezet megismertetése és védelme. Nálunk játszva tanulják meg a picik, mi az a szelektív hulladékgyűjtés, hogyan lehet a dolgokat újrahasznosítani, pl. a kreatív foglalkozásainkon.